Ambassade en Consulaten van België in Canada

België in Canada

Bent u een Belgische inwoner van Canada en wilt u zich inschrijven in de consulaire registers? U reist naar Canada en u bent uw paspoort kwijt of u heeft dringend hulp nodig? Heb je een visum nodig om naar België te reizen? Wilt u weten of je te maken hebt met reisbeperkingen in verband met Covid-19? U vindt de antwoorden op deze site.

Als u in Canada, Bermuda of de Territoriale gemeenschap van Saint-Pierre en Miquelon woont en consulaire diensten nodig hebt, is het Consulaat-Generaal in Montreal uw enige aanspreekpunt.

Rekening houdend met de COVID-19 pandemie is het consulaat open voor het publiek enkel op afspraak.

Nieuws

08 jun
De Ambassade van België in Ottawa is op zoek naar een drietalige directiesecretaris/secretaresse (NL/FR/EN) voor een interim-periode van 10 maanden.
05 jun

Net als de Europese Unie veroordeelt België met klem het geweld in het oosten van de Democratische Republiek Congo (DRC), met name in Ituri en Noord-Kivu, waar de aanvallen de afgelopen dagen zijn toegenomen en talrijke slachtoffers zijn gevallen onder de burgerbevolking, waaronder ook vrouwen en kinderen.

01 jun

België heeft besloten noodhulp te sturen naar Nepal in het kader van de strijd tegen COVID-19 nadat dit land hiertoe een verzoek had ingediend via het Europees mechanisme voor civiele bescherming. De afgelopen weken is Nepal zwaar getroffen door een nieuwe golf van COVID-19-gevallen.

28 mei

Naar aanleiding van het incident met de echtgenote van de ambassadeur van België bevestigt de FOD Buitenlandse Zaken dat mevrouw Xiang Xueqiu het initiatief heeft genomen voor een privé-ontmoeting met de twee winkelbedienden om zich persoonlijk te verontschuldigen voor haar onaanvaardbare gedrag in de winkel. Door haar ziekenhuisopname kon de ontmoeting niet vroeger plaatsvinden.

15 mei

In 2004 werd 17 mei uitgeroepen tot Internationale Dag tegen homofobie, bifobie en transfobie (IDAHOT). Ter ere van deze dag zal het Egmontpaleis in Brussel van zondag 16 mei tot en met dinsdag 18 mei worden verlicht in de kleuren van de regenboogvlag.