Ambassade en Consulaten van België in Canada

België in Canada

De ‘Flying Consul’ is in Toronto van 4-6 oktober en in Vancouver van 18-21 oktober 2021

Heeft u de komende maanden een nieuw paspoort en/of identiteitskaart nodig? Indien u niet naar Montreal kunt reizen, kunt u tijdens het bezoek van de ‘Flying Consul’ uw biometrische gegevens laten registreren:

  • Toronto: 4-6 oktober 2021
  • Vancouver: 18-21 oktober 2021

Om deel te nemen, volg de instructies hier.

Bent u een Belgische inwoner van Canada en wilt u zich inschrijven in de consulaire registers? U reist naar Canada en u bent uw paspoort kwijt of u heeft dringend hulp nodig? Heb je een visum nodig om naar België te reizen? Wilt u weten of je te maken hebt met reisbeperkingen in verband met Covid-19? U vindt de antwoorden op deze site.

Als u in Canada, Bermuda of de Territoriale gemeenschap van Saint-Pierre en Miquelon woont en consulaire diensten nodig hebt, is het Consulaat-Generaal in Montreal uw enige aanspreekpunt.

Rekening houdend met de COVID-19-pandemie is het consulaat open voor het publiek enkel op afspraak.

Nieuws

20 sep

De 76ste zitting van de Algemene Vergadering van de VN start op 20 september in New York met als thema "Bouwen aan veerkracht via hoop, om te herstellen van COVID-19 - duurzaam heropbouwen, antwoorden op de noden van de planeet, respect voor de rechten van mensen - , en de Verenigde Naties nieuw leven in te blazen”.

19 sep

Meryame Kitir, minister van Ontwikkelingssamenwerking, zal van 19 tot 21 september een bezoek brengen aan Jordanië en van 21 tot 24 september aan Libanon. Dit werkbezoek zal inzoomen op de de humanitaire problemen waarmee deze twee landen worden geconfronteerd, die in België met aandacht worden gevolgd. Getuige hiervan de Belgische humanitaire hulp bestemd om de humanitaire noden die het gevolg zijn van de crisis in Syrië te ledigen.

06 aug

In het Belgisch Staatsblad werd een oproep tot kandidaatstelling (m/v/x) gepubliceerd met het oog op de benoeming door België van twee rechters bij het Gerecht van de Europese Unie.  

03 aug

Op 4 augustus organiseren de Franse president Macron en de Verenigde Naties een derde internationale donorconferentie die fondsen voor noodhulp wil inzamelen voor de Libanese bevolking. De video-conferentie vindt plaats exact één jaar na de tragische ontploffing in de haven van Beiroet. Die richtte een enorme ravage aan maakte en een groot aantal slachtoffers. De explosie kwam bovenop institutionele en sociaal-economische crisissen in Libanon die sindsdien alleen zijn verergerd.

02 aug

Tijdens de zitting van 25 mei 2021 pleitte de Europese Raad voor een eerlijke en wereldwijde toegang tot COVID-19-vaccins, waarbij het COVAX-mechanisme een centrale rol zou vervullen. Doel van de EU is om voor het eind van het jaar ten minste 100 miljoen dosissen te doneren en te helpen bij de opbouw van lokale productiecapaciteit. In dit kader heeft Premier Alexander De Croo aangekondigd dat België 4 miljoen dosissen wil doneren tegen eind 2021.