Ambassade en Consulaten van België in Canada

België in Canada

De ‘Flying Consul’ is in Toronto van 4-6 oktober en in Vancouver van 18-21 oktober 2021

Heeft u de komende maanden een nieuw paspoort en/of identiteitskaart nodig? Indien u niet naar Montreal kunt reizen, kunt u tijdens het bezoek van de ‘Flying Consul’ uw biometrische gegevens laten registreren:

  • Toronto: 4-6 oktober 2021
  • Vancouver: 18-21 oktober 2021

Om deel te nemen, volg de instructies hier.

Bent u een Belgische inwoner van Canada en wilt u zich inschrijven in de consulaire registers? U reist naar Canada en u bent uw paspoort kwijt of u heeft dringend hulp nodig? Heb je een visum nodig om naar België te reizen? Wilt u weten of je te maken hebt met reisbeperkingen in verband met Covid-19? U vindt de antwoorden op deze site.

Als u in Canada, Bermuda of de Territoriale gemeenschap van Saint-Pierre en Miquelon woont en consulaire diensten nodig hebt, is het Consulaat-Generaal in Montreal uw enige aanspreekpunt.

Rekening houdend met de COVID-19-pandemie is het consulaat open voor het publiek enkel op afspraak.

Nieuws

13 okt

Op maandag 11 en dinsdag 12 oktober nam België, samen met negen andere lidstaten en de Europese Commissie, deel aan een zitting van het Hof van Justitie van de Europese Unie (HJEU) om het Europees Parlement en de Raad van de EU te steunen bij hun verdediging van het conditionaliteitsmechanisme voor de Rechtsstaat. Dit mechanisme wordt door Polen en Hongarije aangevochten voor het HJEU.

10 okt

Ter gelegenheid van de 19de Europese en Werelddag tegen de doodstraf, herhaalt vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès dat België zich blijft inzetten voor de universele afschaffing van de doodstraf.

08 okt

Vandaag, vrijdag 8 oktober, gaf vice-eersteminister en minister voor Europese Zaken Sophie Wilmès in aanwezigheid van Europees Commissaris Didier Reynders het startschot voor het Belgische deel van de Conferentie over de Toekomst van Europa (COFEU) – een reeks Belgische evenementen die het hele najaar zullen plaatsvinden.

05 okt

Net zoals in 2019 en in 2020, kent België ook dit jaar opnieuw 2 miljoen euro toe aan de VN Ontmijningsdienst (UNMAS) voor zijn activiteiten in Irak en Syrië. Deze middelen werden de voorbije jaren gebruikt voor onder meer mijnopruiming, risico-educatie en slachtofferhulp en dragen zo bij aan het verlichten van de noden van de burgerbevolking. In Irak werd bijvoorbeeld mede dankzij onze bijdrage ingezet op gemengde ontmijningsteams, met vrouwen en mannen.

04 okt

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken en Buitenlandse Handel Sophie Wilmès is tevreden dat België 1.607.508 euro toekent aan het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) voor de preventie van nucleaire proliferatie en de versterking van de civiele nucleaire samenwerking.