Terugkeer naar België of verhuis naar een ander land

Informatie over uw terugkeer naar België of verhuis naar een ander land.

  1. Laatst bijgewerkt op

Als u ingeschreven bent in de bevolkingsregisters van het Consulaat-Generaal van België in Montreal, kunt u ons laten weten dat u definitief naar België terugkeert of dat u naar een ander land verhuist. 

 

Houd er rekening mee dat er bij onze diensten geen specifieke procedure moet worden gevolgd wanneer u Canada verlaat: u wordt automatisch uit de consulaire registers in Montreal geschrapt wanneer je je inschrijft in de bevolkingsregisters van een gemeente in België of bij een andere Belgische diplomatieke of consulaire post. Onze diensten zijn niet betrokken bij deze procedure. 

 

Als u terugkeert naar België, houd er dan rekening mee dat deze registratie niet optioneel maar verplicht is: binnen de acht werkdagen na uw aankomst op het grondgebied moet u zich (evenals alle leden van uw gezin) inschrijven in de bevolkingsregisters van de gemeente waar u zal verblijven.

 

Als je een bewijs van adres/woonplaats in Canada nodig hebt, bijvoorbeeld om te voorkomen dat u bij terugkeer naar België douanerechten hoeft te betalen op je persoonlijke bezittingen (uw verhuizer zal u hierover adviseren), dan kun je een Attest van woonplaats aanvragen volgens de procedure aangegeven op deze pagina

 

U vindt ook nuttige informatie over terugkeer naar België op de federale portaalsite