Ambassade en Consulaten van België in Canada
Home Consulaire diensten Biometrie – Zendingen “Flying Consul”

Biometrie – Zendingen “Flying Consul”

Naar aanleiding van de maatregelen die de autoriteiten hebben genomen in het kader van het beheer van de COVID-19-epidemie, worden alle “Flying Consul” missies tot nader order uitgesteld. Er is echter een hervatting gepland voor het najaar van 2021. Eens bepaald, zullen de nieuwe missiedata op deze website worden gecommuniceerd.

Zowel het paspoort als de Belgische identiteitskaart bevatten voortaan biometrische gegevens: naast de gegevens over uw identiteit en uw nationaliteit worden uw handtekening, uw foto en uw vingerafdrukken geregistreerd.

Normaal gesproken voeren we elk jaar verschillende missies voor het verzamelen van biometrische gegevens uit (“Flying Consul”). Tijdens deze missies reist de Consul met de benodigde apparatuur naar een grote metropool in Canada, zodat u uw biometrie dichter bij u thuis kunt registreren. Voor een paspoort kunt u uw gegevens ook vooraf registreren: deze blijven 1 jaar geldig.

De hervatting van deze missies, tijdelijk opgeschort vanwege de COVID-19-pandemie, is gepland voor het najaar van 2021. Zodra deze zijn vastgesteld, zullen de nieuwe missiedata op deze website worden aangekondigd. Bovendien zullen de Belgen die in de betrokken steden en regio’s wonen, per e-mail op de hoogte worden gebracht.

We begrijpen de moeilijkheden die de opschorting van deze missies kan veroorzaken en danken u voor uw geduld en voor uw begrip.

Let op: om te worden opgenomen in de lijst met afspraken voor deze missies, moet u eerst ingeschreven zijn in de consulaire registers van het Consulaat-Generaal in Montreal.