Ambassade en Consulaten van België in Canada

België in Canada

Welkom op onze website!

Vlaggen

 

AVE / ETA definitief verplicht!

Sinds 10 november 2016 is men definitief verplicht over een AVE (Autorisation de Voyage Electronique) of ETA (Electronic Travel Authorisation) te beschikken voor een verblijf van minder dan 3 maanden in Canada.

De kostprijs bedraagt 7 CA$ per persoon en wordt betaald via kredietkaart.

Het is ten stelligste aangeraden de AVE/ETA aan te vragen alvorens een vliegticket te boeken.

U ontvangt een bevestiging. U dient deze uit te printen en voor te leggen bij de check-in voor uw vlucht.

De AVE/ETA is geldig voor 5 jaar, of tot de vervaldatum van het paspoort.

OPGELET: er zijn piratensites gemeld. Verifieer zeer grondig dat u de juiste site gebruikt. (zie boven) Indien u gevraagd wordt meer dan 7 CA$ te betalen is het een piratensite.

 

Online afsprakensysteem

Het Consulaat-Generaal in Montreal heeft een online afsprakensysteem ingevoerd. Belgen residerend in Canada (inschrijving, paspoort, identiteitskaart, nationaliteit, legalisatie), klik hier.

Gelieve het onderwerp voor de afspraak, alsook het aantal personen te vermelden. Indien u niet op de afspraak aanwezig kunt zijn, gelieve deze online te annuleren.

 

Welkom op deze website. U vindt hier actuele informatie over het buitenlandse beleid van België en de Belgische aanwezigheid in Canada.

U bent een Belg die onlangs naar Canada is verhuisd en wenst zich in te schrijven in de consulaire registers? U reist als toerist door Canada en u bent uw paspoort verloren of heeft dringende hulp nodig? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? U vindt de antwoorden op deze website.

Het Consulaat-Generaal in Montreal staat exclusief in voor de consulaire dienstverlening in Canada, de Bermuda-eilanden en de territoriale gemeenschap Saint-Pierre en Miquelon. 

 

Nieuws

20 jul

Vicepremier en Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders ontving vandaag zijn Saoedische collega Adel Al-Jubeir in het Egmontpaleis in Brussel. Beide ministers bespraken de bilaterale betrekkingen, de mensenrechtensituatie in Saoedi-Arabië, de strijd tegen het terrorisme en de financiering ervan, evenals de regionale situatie.

20 jul

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is bezorgd over de arrestatie en voortdurende hechtenis van mensenrechtenverdedigers tijdens de noodtoestand in Turkije. Het gaat onder meer om 10 mensenrechtenactivisten, onder wie de directeur van Amnesty International Turkije en twee internationale experten, die vorige week in Istanbul werden gearresteerd.

20 jul

Vandaag kondigt België officieel zijn kandidatuur aan om het Europees Geneesmiddelenagentschap te ontvangen. Een verhuizing van het Europees Geneesmiddelenagentschap naar de Brussels Greater Area garandeert een naadloze, snelle en kostenefficiënte overgang van de werkzaamheden. De Brussels Greater Area herbergt de belangrijkste Europese instellingen, beroepsverenigingen, bedrijfshoofdkwartieren en maatschappelijke organisaties, wat wisselwerking en dialoog vergemakkelijkt, reiskosten vermindert en synergieën bevordert.
 

19 jul

Op voorstel van vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft de koning bij koninklijke besluiten van 13 juli 2017 adellijke gunsten  en burgerlijke eretekens verleend.

18 jul

België stelt vandaag tijdens een High Level Political Forum van de Verenigde Naties in New York een evaluatierapport voor over de inspanningen die ons land doet om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen te verwezenlijken. Die zeventien doelstellingen willen tegen 2030 wereldwijd extreme armoede bannen en onze planeet beschermen. Het rapport is het resultaat van een intensief en inclusief proces, waarbij de federale overheid, de deelstaten en een groot aantal maatschappelijke organisaties betrokken waren.