Ambassade en Consulaten van België in Canada

België in Canada

Welkom op onze website!

Vlaggen

Vacature voor consulair assistent(e)

Paspoort – mobiele kit – Toronto op 17 en 18 oktober 2017!

Heeft u binnenkort een nieuw paspoort nodig hebt en wenst u uw biometrische gegevens te laten opnemen tijdens het bezoek van de mobiele kit in Toronto? Het bezoek gaat door op 17 en 18 oktober 2017 in Toronto. Voor meer informatie, klik hier.

 
AVE / ETA definitief verplicht!

Sinds 10 november 2016 is men definitief verplicht over een AVE (Autorisation de Voyage Electronique) of ETA (Electronic Travel Authorisation) te beschikken voor een verblijf van minder dan 3 maanden in Canada.

De kostprijs bedraagt 7 CA$ per persoon en wordt betaald via kredietkaart.

Het is ten stelligste aangeraden de AVE/ETA aan te vragen alvorens een vliegticket te boeken.

U ontvangt een bevestiging. U dient deze uit te printen en voor te leggen bij de check-in voor uw vlucht.

De AVE/ETA is geldig voor 5 jaar, of tot de vervaldatum van het paspoort.

OPGELET: er zijn piratensites gemeld. Verifieer zeer grondig dat u de juiste site gebruikt. (zie boven) Indien u gevraagd wordt meer dan 7 CA$ te betalen is het een piratensite.

 

Online afsprakensysteem

Het Consulaat-Generaal in Montreal heeft een online afsprakensysteem ingevoerd. Belgen residerend in Canada (inschrijving, paspoort, identiteitskaart, nationaliteit, legalisatie), klik hier.

Gelieve het onderwerp voor de afspraak, alsook het aantal personen te vermelden. Indien u niet op de afspraak aanwezig kunt zijn, gelieve deze online te annuleren.

 

Welkom op deze website. U vindt hier actuele informatie over het buitenlandse beleid van België en de Belgische aanwezigheid in Canada.

U bent een Belg die onlangs naar Canada is verhuisd en wenst zich in te schrijven in de consulaire registers? U reist als toerist door Canada en u bent uw paspoort verloren of heeft dringende hulp nodig? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? U vindt de antwoorden op deze website.

Het Consulaat-Generaal in Montreal staat exclusief in voor de consulaire dienstverlening in Canada, de Bermuda-eilanden en de territoriale gemeenschap Saint-Pierre en Miquelon. 

 

Nieuws

25 sep

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag een onderhoud gehad met vertegenwoordigers van de Congolese bisschoppenconferentie (CENCO), waaronder Mgr. Marcel Utembi, aartsbisschop van Kisangani en voorzitter van de CENCO.

25 sep

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders laat weten dat ons land met B-Fast hulpgoederen en een waterzuiveringsstation naar Dominica stuurt. Dat Caraïbische eiland werd zwaar door orkaan Maria getroffen. België komt hiermee tegemoet aan een hulpvraag van Dominica.

25 sep

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft vandaag de Beninese First Lady Claudine Tallon ontvangen. Mevrouw Tallon brengt deze week een werkbezoek aan ons land in het kader van haar stichting Fondation Claudine Tallon die inzet op het verbeteren van de vrouwen- en kinderrechten in Benin. Vorige week nog organiseerden België, Benin en Senegal bij de Verenigde Naties in New York een high-level event rond het gebruik van digitale data voor een betere toegang tot familieplanning.

24 sep

In de marge van de opening van de 72ste sessie van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) in New York nam vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders donderdag en vrijdag deel aan verschillende vergaderingen over de situatie in Syrië en Irak en over de strijd tegen straffeloosheid in de regio.

23 sep

Toespraak van eerste minister Charles Michel tijdens de 72e sessie van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York.