Ambassade en Consulaten van België in Canada

België in Canada

Welkom op onze website!

 
AVE / ETA definitief verplicht!

Sinds 10 november 2016 is men definitief verplicht over een AVE (Autorisation de Voyage Electronique) of ETA (Electronic Travel Authorisation) te beschikken voor een verblijf van minder dan 3 maanden in Canada.

De kostprijs bedraagt 7 CA$ per persoon en wordt betaald via kredietkaart.

Het is ten stelligste aangeraden de AVE/ETA aan te vragen alvorens een vliegticket te boeken.

U ontvangt een bevestiging. U dient deze uit te printen en voor te leggen bij de check-in voor uw vlucht.

De AVE/ETA is geldig voor 5 jaar, of tot de vervaldatum van het paspoort.

OPGELET: er zijn piratensites gemeld. Verifieer zeer grondig dat u de juiste site gebruikt. (zie boven) Indien u gevraagd wordt meer dan 7 CA$ te betalen is het een piratensite.

 

Online afsprakensysteem

Het Consulaat-Generaal in Montreal heeft een online afsprakensysteem: voor  Belgen residerend in Canadaklik hier (enkel voor paspoort en legalisatie).

 Indien u niet op de afspraak aanwezig kunt zijn, gelieve deze online te annuleren.

 

Welkom op deze website. U vindt hier actuele informatie over het buitenlandse beleid van België en de Belgische aanwezigheid in Canada.

U bent een Belg die onlangs naar Canada is verhuisd en wenst zich in te schrijven in de consulaire registers? U reist als toerist door Canada en u bent uw paspoort verloren of heeft dringende hulp nodig? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? U vindt de antwoorden op deze website.

Het Consulaat-Generaal in Montreal staat exclusief in voor de consulaire dienstverlening in Canada, de Bermuda-eilanden en de territoriale gemeenschap Saint-Pierre en Miquelon. 

 

Nieuws

17 nov

De Globale Conferentie over Steden en Migratie vindt op dit moment plaats in Mechelen, België (16-17 november). Op uitnodiging van de Belgische Federale Overheidsdienst van Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en de Stad Mechelen werd de conferentie georganiseerd in samenwerking met enkele institutionele partners, IOM, het Migratieagentschap van de Verenigde Naties, UN-Habitat en UCLG (United Cities and Local Governments).

16 nov

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo heeft besloten om 7 miljoen euro extra vrij te maken voor het Least Developed Countries Fund. Hij doet dat in de marge van COP23, de VN-klimaatconferentie die momenteel in Bonn loopt. België wil met de extra middelen de meest kwetsbare landen helpen om beter bestand te worden tegen de impact van klimaatverandering.

15 nov

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders volgt de situatie in Libanon van nabij. Hij drukt zijn steun uit aan de eenheid, de stabiliteit, de soevereiniteit en de veiligheid van de Republiek Libanon.

13 nov

Vicepremier en minister van Buitenlandse zaken Didier Reynders zal morgen de allereerste 'African Diamond Conference' openen in het Egmontpaleis in Brussel.

11 nov

Op 11 november wordt Wapenstilstand herdacht. Het was het einde van de Eerste Wereldoorlog. Vandaag komt ook een einde aan de herdenkingen van het honderdjarige jubileum van de Slag van Passendale. Tijdens deze tragische veldslag in ons land werden voor het eerst chemische wapens op grote schaal ingezet. En chemische wapens worden helaas nog altijd gebruikt.