Ambassade en Consulaten van België in Canada

België in Canada

Welkom op onze website!

 
AVE / ETA definitief verplicht!

Sinds 10 november 2016 is men definitief verplicht over een AVE (Autorisation de Voyage Electronique) of ETA (Electronic Travel Authorisation) te beschikken voor een verblijf van minder dan 3 maanden in Canada.

De kostprijs bedraagt 7 CA$ per persoon en wordt betaald via kredietkaart.

Het is ten stelligste aangeraden de AVE/ETA aan te vragen alvorens een vliegticket te boeken.

U ontvangt een bevestiging. U dient deze uit te printen en voor te leggen bij de check-in voor uw vlucht.

De AVE/ETA is geldig voor 5 jaar, of tot de vervaldatum van het paspoort.

OPGELET: er zijn piratensites gemeld. Verifieer zeer grondig dat u de juiste site gebruikt. (zie boven) Indien u gevraagd wordt meer dan 7 CA$ te betalen is het een piratensite.

 

Online afsprakensysteem

Het Consulaat-Generaal in Montreal heeft een online afsprakensysteem: voor  Belgen residerend in Canadaklik hier (enkel voor paspoort en legalisatie).

 Indien u niet op de afspraak aanwezig kunt zijn, gelieve deze online te annuleren.

 

Welkom op deze website. U vindt hier actuele informatie over het buitenlandse beleid van België en de Belgische aanwezigheid in Canada.

U bent een Belg die onlangs naar Canada is verhuisd en wenst zich in te schrijven in de consulaire registers? U reist als toerist door Canada en u bent uw paspoort verloren of heeft dringende hulp nodig? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? U vindt de antwoorden op deze website.

Het Consulaat-Generaal in Montreal staat exclusief in voor de consulaire dienstverlening in Canada, de Bermuda-eilanden en de territoriale gemeenschap Saint-Pierre en Miquelon. 

 

Nieuws

18 jan

Toespraak van vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo ter gelegenheid van de voorstelling van het World Development Report “Learning to realize Education’s Promise”.

17 jan

Als antwoord op de oproep van de commissaris-generaal van UNRWA heeft vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo besloten om de komende 3 jaren 19 miljoen euro toe te kennen aan UNRWA, het VN-Agentschap dat instaat voor humanitaire hulp aan de Palestijnse vluchtelingen. België is een van de weinige donoren die dergelijke meerjarige financiering toekent. Gezien de financiële problemen die UNRWA momenteel kent, zal de Belgische jaarbijdrage onmiddellijk worden overgemaakt.

16 jan

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders laat weten dat er een nieuwe selectieprocedure start om ambtenaren in dienst te nemen die in het buitenland aan de slag gaan voor de FOD Buitenlandse Zaken. Het gaat om een vaste indienstneming van ambtenaren van de zogenaamde buitenlandse carrière. De procedure wordt georganiseerd door Selor, het selectiebureau van de federale overheid. Aan het einde van de selectieprocedure zullen in elke taalgroep 15 kandidaten in dienst worden genomen.

12 jan

De ministerraad heeft deze voormiddag het wetsontwerp over de consulaire bijstand aan Belgen in het buitenland goedgekeurd. Dat gebeurde op voorstel van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. Consulaire bijstand is de hulp die Belgen in het buitenland van de FOD Buitenlandse Zaken krijgen als ze in moeilijkheden verkeren.

11 jan

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft vandaag de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif ontvangen in het Egmontpaleis in Brussel. Hij heeft onder meer de zaak van Ahmadreza Djalali aangekaart en er bij minister Zarif op aangedrongen dat de doodstraf niet wordt uitgevoerd. Didier Reynders heeft de principiële houding van België tegen de doodstraf en voor een eerlijk proces herhaald. Ook de zaak van Hamid Babaeï en andere mensenrechtenaspecten kwamen aan bod.